Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
19.05.2013 09:09 - VIDEO: Моето участие в конференция
Автор: ulian Категория: Други   
Прочетен: 2704 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.02.2014 11:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
Конференция "КИБЕРИЯ - ЗАПИСКИ ОТ ДИГИТАЛНИЯ ТЕРЕН"
ОДОБРЕНИ УЧАСТНИЦИ И ТЕМИ
ИНДИВИДУАЛНИ УЧАСТНИЦИ
/по азбучен ред/


Интернет адрес (линк)на цензурирания клип
URL: 
http://www.youtube.com/watch?v=SBQH7GaVrzk&feature=youtu.be  


ЮЛИАН МИТЕВ (докторант, Национална художествена академия): ВИДЕОАРТЪТ – „КИБЕР-, ДИГИТАЛНО ИЛИ ИНТЕРНЕТ ИЗКУСТВО”?
(Видеоартът - "кибер-, дигитално или интернет изкуство"?
     Резюме



                Видеоартът е изкуство, което започва с изобретяването на портативната видеокамера. От появата му през 60-те години на ХХ век до наши дни той преминава през различни етапи – от „художникът взема в свои ръце видеокамерата” до „художникът излага своето видео в Интернет”. Творческите етапи са не само разнообразни, разнородни и с различна географска локация, но и показателни за това как електронните средства за масова информация могат да променят света на твореца. Най-интересното е, че това е развиващо се изкуство, което подлага на големи изпитания както творческата, така и научната рефлексия на изследователите. Това направление от една страна може да бъде метафоризирано като „кентавър” заради двойствената си природа – на индивидуално обмислен, добит, закрепен и разпространен художествен продукт с примат на подвижния образ, но опосредовано за зрителя с електронни средства, а от друга страна като „стоглава хидра” заради родовото и видовото си разнообразие. Започнат като експеримент с телевизията и видеокамерата от Нам Джун Пайк, преминал през отрицателните конотации в творчеството на Йозеф Бойс, накарал ни да се страхуваме до ужас във видеозаписите на пърформансите на Марина Абрамович, възхитил ни с фините автодидакции и телесни практики пред обектива на Вито Акончи, съвременният видеоарт все още очаква думите на изследователите на неговата творческа същност и „електронна” природа.

                В статията се анализира пътят, който българския и световния видеоарт извървяват от използването на първата примитивна и тежка, но все пак портативна видеокамера „Сони”, до възможностите, които предоставя на артиста съвременното състояние на развитие на Интернет.)

ЯНА ГЕРГОВА (докторант, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей
– БАН): ХАРЕСАЙ И СПОДЕЛИ И ВСИЧКИ ТВОИ ЖЕЛАНИЯ ЩЕ СЕ СБЪДНАТ. ЧУДОТВОРНИТЕ ИКОНИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ



ПАНЕЛИ
ИНТЕРНЕТ И МИГРАЦИЯ
(Организатор: гл.ас. д-р Мила Маева, ИЕФЕМ-БАН)
/по азбучен ред/



ЙЕЛИС ЕРОЛОВА (гл.ас. д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски
музей – БАН): ИНТЕРНЕТ КАТО СРЕДСТВО ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА РЕГИОНАЛНАТА
ИДЕНТИЧНОСТ НА МИГРАНТИТЕ ОТ СВИЩОВ

МАГДАЛЕНА СЛАВКОВА (гл.ас. д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН): ИСПАНИЯ В СНИМКИ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА БЪЛГАРСКИТЕ
МИГРАНТИ

МАРИЯНКА БОРИСОВА / ТАНЯ МАТАНОВА (гл.ас. д-р / д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН): ФЕЙСБУК ГРУПИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ
МИГРАНТИ В ЕС – ТИПОВЕ, ФУНКЦИИ, ГРАНИЦИ

МИЛА МАЕВА (гл.ас. д-р, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН): БЪЛГАРСКИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ДЕНОМИНАЦИИ В ЛОНДОН И ИНТЕРНЕТ


----
За контакт с Организационния комитет: cyberconference2013@gmail.com
0887 608 699
folklor.bas.bg/cyberia

© 2013-2018 Юлиан Митев
Всички снимки към този текст, както и самия текст са авторски и със запазени права. Бъдете така добри и се свържете с мен, ако желаете да ползвате текстове на статии и снимки. Не е достатъчно условие да посочите автора и поставите линк към публикациите.  

Уважаеми колеги!
Позволете ми да Ви благодаря за предоставената възможност да покажа своя видеоматериал на конференциятя "Добре дошли в Киберия! записки от дигиталния терен".
Във връзка с добре известни Вам причини, публикуването му в открит сайт може да породи негативни емоции сред потребители на контент, които нямат специализиран научен мироглед, професорско-преподавателски опит и научно-изследователска подготовка. Както се убедихте сами, този материал е предназначен за много подготвена и високо специализирана аудитория. Във връзка с това Ви предлагам да напиша специална статия, която да поместите вместо видеодоклада.
В очакване на Вашия отговор, с най-добри пожелания за успешна работа и ползотворна лятна почивка, оставам искрено Ваш - Юлиан Митев, изкуствовед.


Понедельник, 24 июня 2013, 18:59 +03:00 от Кибер конференция :

    Уважаеми колеги,
    Благодарим ви за участието в научната конференция "Добре дошли в Киберия! Записки от дигиталния терен", провела се на 20-21 юни 2013 г. в ИЕФЕМ-БАН!
    Щастливи сме, че с общи усилия успяхме да изпълним тези два дни с интригуващи срещи, дискусии и споделени идеи. Надяваме се за вас това събитие също да е било ползотворно и приятно.
    В най-скоро време ще качим вашите презентации и пълна фотогалерия от събитието на сайта на конференцията (http://folklor.bas.bg/cyberia/), за което ще сигнализираме своевременно.
    До нови срещи!
    проф. д.изк. Лозанка Пейчева,
    гл.ас. д-р Ангелина Илиева,
    гл.ас. д-р Лина Гергова,
    гл.ас. д-р Светла Казаларска



e: Заявка за показване на видеоматериал от Юлиан Митев
От кого: Кибер конференция
Кому: ЮЛИАН МИТЕВ
Сегодня, 11:28 Здравейте господин Митев, Благодаря за информацията за вашата презентация. Предните ви доклади изглеждат много интересни. Моля само да се съобразите с изискванията за формата на видеото. Необходимата техника ще ви бъде осигурена. С най-добри пожелания, Лина

На 05 юни 2013, 10:26, ЮЛИАН МИТЕВ a href="https://e.mail.ru/sentmsg?mailto=mailto%3awaz56@bk.ru" target="_blank">waz56@bk.rucyberconference2013@gmail.com




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ulian
Категория: Изкуство
Прочетен: 3429158
Постинги: 1531
Коментари: 191
Гласове: 1808