Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2022 07:35 - American Conservative: САЩ ще пожънат плодовете от лъжите си за Украйна
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2490 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 23.06.2022 12:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Войната между Киев и Москва е загубена за Запада. Украинските сили са изцедени от кръв. Няма достатъчно обучени резерви, които да повлияят на хода на битката, а ситуацията става все по-отчаяна с всеки час. Никаква военна помощ от САЩ и техните съюзници, освен пряка военна намеса на сухопътните сили на САЩ и НАТО, не може да промени тази сурова реалност.

Един от прочутите философи на античния свят, Диоген Синопски, смятал лъжите за валута на политиката и точно тези лъжи се опитвал да разобличи и направи неприемливи. За да докаже тезата си, Диоген понякога се разхождал по улиците на Атина със запален фенер на дневна светлина. На въпроса защо, Диоген отговорил, че търси честен човек.

Намирането на честен човек във Вашингтон днес не е по-лесно. Днес един добре познат циник ще се нуждае от мощен прожектор във всяка ръка, за да направи това, пише пенсионираният полковник от армията на САЩ Дъглас Макгрегър в статия, публикувана на 17 юни в The American Conservative.

И все пак има кратки моменти на яснота във Вашингтон. След като месеци наред лъжеха американската общественост най-категорично за причините и хода на конфликта в Украйна, американските медии сега подготвят обществеността в САЩ, Великобритания и други западни страни за военния крах на Украйна. Крайно време е.

Западните медии направиха всичко възможно украинската отбрана да изглежда много по-мощна, отколкото е в действителност. Внимателни наблюдатели отбелязаха, че едни и същи видеоклипове на руски танкове, които са били подложени на обстрел, са показвани многократно. Съобщава се, че локалните контраатаки имат характер на оперативни маневри.

Грешките на руснаците бяха преувеличени извън всякаква мярка за тяхното значение. Загубите на Русия и истинският размер на собствените загуби на Украйна са изкривени, изфабрикувани или просто игнорирани.

Но условията на бойното поле са се променили малко с течение на времето. Веднага след като украинските сили бяха притиснати във фиксирани отбранителни позиции в градските райони и в центъра на Донбас, позицията на украинската страна стана безнадеждна. Но това събитие беше представено като неуспех на Русия да постигне "своите цели".

Сухопътни единици, които се оказват притиснати върху подготвени отбранителни структури, ще бъдат открити и унищожени от разстояние. Когато постоянното въздушно разузнаване, наблюдение и разузнавателни средства, независимо дали са обслужвани или безпилотни, са свързани с прецизни оръжия или усъвършенствани артилерийски системи, информирани от точни данни за насочване, „задържането на земята“ е фатално за всяка сухопътна сила.

Това е още по-вярно за Украйна, тъй като от самото начало беше ясно, че Москва се фокусира върху унищожаването на украинските сили, а не върху превземането на градове или превземането на украинска територия западно от Днепър.

Резултатът беше постепенното унищожаване на украинските сили. Само епизодично вливане на американско и съюзническо оръжие поддържаше очуканите легиони на Киев на бойното поле; легиони, които сега загиват в огромни количества благодарение на прокси войната на Вашингтон.

Войната между Киев и Москва е загубена. Украинските сили са изцедени от кръв. Няма достатъчно обучени резерви, които да повлияят на хода на битката, а ситуацията става все по-отчаяна с всеки час. Никаква военна помощ от САЩ и техните съюзници, освен пряка военна намеса на сухопътните сили на САЩ и НАТО, не може да промени тази сурова реалност.

Проблемът днес не е, че ще трябва да отстъпим на Москва териториите и населението в Източна Украйна, които Москва вече контролира. Бъдещето на Херсонска и Запорожка области, заедно с Донбас, вече е решено.

Москва също вероятно ще осигури Харков и Одеса, два исторически руски и рускоговорящи града, и техните околности. Тези операции ще удължат конфликта до лятото. Сега проблемът е как да се спре конфликтът.

Дали сраженията ще спрат в началото на есента ще зависи от два ключови фактора. Първият се отнася до ръководството в Киев. Ще се съгласи ли правителството на Зеленски с програмата на Байдън за вечен конфликт с Русия?

Ако администрацията на Байдън получи своето, Киев ще продължи да действа като база за изграждане на нови сили, готови да заплашват Москва. На практика това означава, че Киев трябва да извърши национално самоубийство, като подложи централната част на Украйна западно от Днепър на масирани, разрушителни удари на руските ракетни сили с голям обсег.

Разбира се, тези събития не са неизбежни. Берлин, Париж, Рим, Будапеща, Букурещ, София, Вилнюс, Рига, Талин и, да, дори Варшава не трябва сляпо да следват примера на Вашингтон. Пред жителите на европейските страни, както и пред повечето американци, вече се разкрива бездната на всеобхватен икономически спад, който администрацията на Байдън създава с политиката си вътре в САЩ.

За разлика от американците, които трябва да живеят с недомислената политика на Байдън, европейските правителства могат да се откажат от плана за вечна война на Байдън за Украйна.

Вторият фактор е свързан със самия Вашингтон. Тъй като САЩ наливат над 60 милиарда долара или малко над 18 милиарда долара на месец в преки или непреки трансфери в сега разпадащата се украинска държава, големият въпрос е какво се случва с милионите украинци в останалата част от страната, които не са избягали?

И откъде ще дойдат средствата за възстановяване на разрушеното украинско общество в контекста на развиващата се световна икономическа катастрофа?

Когато средното американско домакинство се нуждае от 460 долара повече на месец, за да купува същите стоки и услуги тази година поради инфлацията, която е по-голяма, отколкото миналата година, е напълно възможно Украйна да потъне тихо като Титаник, без да предизвиква особено безпокойство за американския електорат .

Опитните политици знаят, че американското внимание към проблемите извън Америка е толкова ниско, че признаването на поражение в Украйна вероятно би имало малки или никакви непосредствени последици.

Последствията от многократните стратегически провали в Афганистан, Ирак, Либия и Сирия обаче са кумулативни. През 80-те години на миналия век General Motors искаха да диктуват какви автомобили ще купуват американците, но американските потребители имаха други идеи.

Ето защо G.M., който доминираше на пазара в САЩ в продължение на 77 години, загуби първото си място от Toyota. Вашингтон не може да диктува хода на събитията по света, както Вашингтон не може да избяга от отговорността за разточителните си разходи и унищожаването на просперитета на Америка.

През ноември американците ще отидат до урните. Тези избори не само ще бъдат тест за целостта на американския изборен процес. Благодарение на тях Байдън вероятно ще бъде запомнен със своята непримиримост - отказа му да промени курса, както стана с Хърбърт Хувър през 1932 г.

Демократите ще си спомнят, че техните предшественици в Демократическата партия ефективно се противопоставиха на Хувър преди повече от половин век. Сега ситуацията може да се промени и републиканците вече ще могат да се борят срещу "Джо Байдън" през следващите 50 години.

Източник: Поглед.инфо 



Гласувай:
10



1. jupel - https://www.youtube.com/watch?v=rW3doZFgUXM
22.06.2022 16:17
...........
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821415
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16453
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031