Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
06.04.2014 07:53 - FOTOS: "Арт код - Кападокия" - експонати от изложбата
Автор: ulian Категория: Изкуство   
Прочетен: 4683 Коментари: 10 Гласове:
2

Последна промяна: 06.04.2014 10:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Кападокия - обект на изобразяване от български художници

    Български художници са били на пленер в Кападокия. След завръщането си те организират в НАМ изложба под името "Арт код - Кападокия".

    Предлагаме Ви да разгледате експонати от изложбата.

imageimageimageimage
image
imageimageimageimageimageimageimage
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
Художникът Д. Ненов с нескрита завист и огромно възхищение съзерцава прекрасното уникално платно на своя колега Й. Марков.
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
Известната българска изкуствоведка и видна столична кураторка АКСИНИЯ ДЖУРОВА произнася слово при откриване на изложбата "Арт код - Кападокия". Фото: Ю.Митев.
image
Част от софрата, представена по време на откриването. Снимка: Ю.Митев.
imageimageimageimage
Част от интериора на НАМ - поглед към тавана. Фото: Ю. Митев.
imageimage
Плакатът на изложбата. Фото: Ю.Митев.



Гласувай:
2



1. marknatan - По-някакава случайност тези дни ...
06.04.2014 09:28
По-някакава случайност тези дни гледах едно предаване, в което един дебелак ходи по разни държави и яде. Има и такива идиотски предавания. В тези предавания гледаш как плюскат разни дебелаци, но има много история. Това беше в Кападокия и показаното от пленера сполучливо отразява този униклен край. Хората там в добавка на подземните градове, наскоро ( миналия век) бяха възстановили и тракийския език, свирещ език. Вместо реч изсвирваха с уста подадени случайни реплики. Затова тракийците нямали писменост.
Красиви неща. Първата най-добре е уловила духа на тази земя. Зарадвах се и на сполучливо избраното и име за картинатата, уловила и предала с форма и цвят най-добре същността на тази земя "Венера Константинова" . Оказа се, името на авторката. Добра работа Венера.
Всяка една от тези творби е стойностна.
цитирай
2. rustam - И аз
06.04.2014 23:06
видях чудесни картини- преди всичко Дарина Янева и Силви Басева. На Лилия Павлова. Но качеството на снимките, за съжаление, е разочароващо. Много ниска резолюция. Губи се много.
цитирай
3. marknatan - Венера требва да ти е любимкта и н ...
07.04.2014 06:59
Венера требва да ти е любимкта и н тебе 5 пъти си я постнал
сложил си нови нещица
Художника Ненов н завижда на ккулегата Това сред артитите е невъзможно Разглежда тракийските килими

джуров и куратор ли станала тя е издала асемановото ивнгилие дето мешкписки е стиска от хисторичка н кураторка х ха ха тмън констатирах че притворните пуети ( пидлит) са се пенели от арт в хиторито и ми развали хиптезата таа лелка е тва е
цитирай
4. marknatan - при готвача имаше и пехливани на...
07.04.2014 07:02
при готвача имаше и пехливани намазани с шарлан
даже наблегна на това

но не е изглежда заизтънчния вкус на бг авант арта
цитирай
5. marknatan - Последно като правиш изложби ...
07.04.2014 07:03
Последно

като правиш изложби нека да е като на изложба

В тетрадкта до входа всеки има прво да си отави мнението без предвритлна модерация, нали така
цитирай
6. ulian - "Но качеството на снимките, за съжаление, е разочароващо. Много ниска резолюция. Губи се много".
07.04.2014 14:15
За съжаление не разполагам с подходяща снимачно техника. По-добре лоша, но оставена следа, отколкото прекрасно, но нищо. Намери за тази изложба друго в нета. Ако откриеш и ми пратиш линк ще съм ти благодарен.
цитирай
7. marknatan - на рустам най-много му харесва г...
08.04.2014 09:26
на рустам най-много му харесва гларуса и пъпешите

да не откриваш сезона
цитирай
8. marknatan - рустаме прав е езичника При...
08.04.2014 09:46
рустаме

прав е езичника Принципа е Или Лувъра за два часа ( на бегом б.а.) или за две години

тука мое да ги видиме авантаджиите без да се мотаеме

гледам пак блог тини все повече се убеждавам колко дълбоко провинционално и имитативно е това нещо наречено бг изкуство не че не са добри занаятчии, но художници няма
цитирай
9. ulian - Цитат: "все повече се убеждавам колко дълбоко провинционално и имитативно е това нещо наречено бг изкуство".
09.04.2014 09:40
Предполагам, че ако имаше възможност да наблюдаваш всекидневното западно съвременно изкуство щеше да кажеш същото. Всекидневната продукция, която попада на ситото на историята (на изкуството) е едно, а това, което остава след пресяването е съвсем друго. По принцип съм съгласен с подобна констатация но без обобщаване. Приеми, че и тук важи принципа "щом те имитират, че плащат за изкуство, ние ще ...". Фразата предполагам може да довършиш и сам. Освен това има български художници, които работят в чужбина, например Кристо; тук вече може да сравниш нещата, но отново с едно на ум - среда, идея, поръчка, изпълнение, заплащане, отразяване на станалото. Въпросът е наистина важен, но дори сред специализираните кръгова няма дискусия.
цитирай
10. marknatan - кристо не е продукт на българско...
10.04.2014 13:32
кристо не е продукт на българскотоизкуство а е въпреки него Дали можеше друг освен българин да направи това, което прави кристо- съмнявам се .
бг арта както се вижда от антологията в блога ти е същия елитарен ченгесаски кръг на лица може и повечето ако не всички да са доносници съществуващи благодарение на системата за държавни откупки позволила създаването ан този смешен имитиращ изкуство авант елит живеещ от откупки тип ти н мене аз на тебе ние сме художници от сбх напримр като ониа научениет работници на банята които пък създават историческите факти бездуховници стигнали до там в бездуховнотта си че да дават картини на боян радев да им правел колекция колко са велики че така им е съхранявали работите т.е. тук няма никакво свободно изкуство на свобони творци или изобщо изкуство на творци а само ясладжии и саксийни цветя и това толков си личи от имитациите икуство които прват че точно примера ти със запад е най-неуместното което може да се даде като довод
все пак наистина това обобщение е едно мое частно мнение, което не подлежи на доказване, защото е констатация , съяата на тази с която си завършил " Въпросът е наистина важен, но дори сред специализираните кръгова няма дискусия"
каква дискусия и какво творчество от авантаджии живеещи от държавни откупки в стерилната атмосфера изградена от сноби за да обслужва снобизъм
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ulian
Категория: Изкуство
Прочетен: 3414887
Постинги: 1531
Коментари: 191
Гласове: 1808