Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
12.07.2010 16:42 - Галерия 1908 показва млади художници
Автор: ulian Категория: Изкуство   
Прочетен: 2676 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.07.2010 18:25


image

Какво се случва с очите ни докато вървим по улицата – една постоянна игра в съзнанието ни. Смесица от фантазия, реалност и необикновени ежедневни детайли. Приказка, в която героите пресичат оцветени улици, облаците са любвеобилни чудовища, същества преминаващи едно през друго, истории разказани за миг.


Мястото е галерия 1908 събираща произведения на съвременни български художници на един принцип – всичко излагано тук е свободно, независимо и ново изкуство.


Такъв е случаят с най-новата сборна изложба с името -  What I mean. Тя се открива на 13 юлиот 19:00 и ще добави цветове и форми в представата на публиката за ново изкуство.

 

За петима млади артисти събирането на различни области комикси, поп арт, илюстрации, стрийт арт, тату арт е опит да се разкажат сюжети от града оцветени от сюреалистичните мисли на художниците.


Необичайна и искрена игра на въображението е довела до „влизането” на стрийт арт и рисунки на татуист върху стените на галерия 1908. Всеки художник ще опитоми една от стените и ще я превърне в пространство за личната си интерпретация на улицата, града и лицата на хората.Отправната точка в работите им, е това, което всеки от петимата вижда през очите си


За единствената дама в петчленния екип Илка Пейчева.

Илюстрациите на младата художничка са фрагменти от приказки, които тя разказва с помощта на цветни и много мили чудовища и още много приказни персонажи.

 

Поп арт изкуството на Владимир Николов изпълва очите с апетит към ярките цветове и меките форми. Когато застане пред платното той не очаква нищо предварително. Оставя фантазията му да насочва ръцете, изпод които ежедневието се превръща в уникален сън.

 

Дамян Динев е художникът на комикси в изложбата. Те са любимата му форма за изява още от първите списания Дъга. Комикси в черно-бяло, събрали новаторство и фантазия, и разказващи кратка момента история в общо пет панела.


imageimageimage

Момчил Генов излиза  за първи път извън студиото за тату арт

imageimageimage

"Картините ми в голямята си част са сходни с нещата, които рисувам върху кожата на хората. Обикновено се концентрирам върху традиционни за западното татуиране мотиви. Важното за тях е да се разчитат лесно и да се запазят като форма и послание с течение на времето. Единственото по-различно тук е, че рисувайки върху платно или хартия мога спокойно да прекъсвам процеса, а това носи нови идеи и понякога нетипични цветове.

 

Софийският стрийт арт е представен от Драгомир Атанасов – специално за изложбата той рисува върху платна сюжети от своята версия за градската култура.




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ulian
Категория: Изкуство
Прочетен: 3424153
Постинги: 1531
Коментари: 191
Гласове: 1808