Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.07.2012 08:04 - „On the move / В движение”
Автор: ulian Категория: Други   
Прочетен: 1407 Коментари: 0 Гласове:
1




On the move / В движение


Изложбата ще се състои от 28.06 до 11.07. 2012 г.Куратор на проекта: Диана Драганова-Щир


image
 

Проектът „В движение“ / On the move представя различни артистични практики /инсталация, обекти, концептуална фотография, живопис и видео/, ситуирани и обединени около оста – движение, действие, преместване... Изборът на заглавие е провокиран от проблема за „мобилността“ и движението в съвременното глобално общество.

Пътуването, миграцията, преминаването на граници в съвременния свят са нещата, които размиват границите на познатата идея за самоличност, идентификация и принадлежност към едно място. Съдбата на съвременния човек в глобалния свят може условно да се нарече  движение, преместване, действие.

Проектът „В движение“ / On the move дава възможност на художниците да представят своите произведения в контекста на съвременното общество, глобалните промени и идентичността. Наименованието на проекта е знаково, то служи като отправна точка, която се развива както тематично, така и стилово, посредством използването на различни техники и визии.

Идеята на проекта е да се поканят художници, които да тематизират и представят движението, като действие, преместване, напредък.Движението като преодоляване на множество вътрешни и външни граници, ограничения или просто наложени условности, които всеки от нас носи със себе си.

Процесът на движение от вън навътре и респективно от вътре навън на културната сцена е особено актуален през последните години. В настоящия проект идеята се реализира чрез участието на автори от различни културни среди и чрез представяне на различни гледни точки.


image
Павлина Чакърова


image
Нина Русева



image

Спартак Йорданов


Силвана Тонева/Александър Тилер



image

Хакан Пехливан


Идеята на проекта „В движение“ / On the move е да се развие във времето и да се представи в София, Берлин и други градове. Траекторията на неговото движение ще се определя от избора и привличането на нови художници. В процеса на работа и комуникация към проекта, целта е да се проблематизира и осъзнае по-ясно темата за мобилността. Основно значение има идеята за взаимния процес на обмен на възгледи и информация, комуникацията и опитът за разбиране, както на интернационалните, така и на локалните отношения в собствената страна.





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ulian
Категория: Изкуство
Прочетен: 3423900
Постинги: 1531
Коментари: 191
Гласове: 1808