Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.03.2011 13:41 - две поредни изложби живопис на Тони Тодоров- „Лястовиците” и „Гостуване при Афродита”- еротично изкуство
Автор: ulian Категория: Изкуство   
Прочетен: 961 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.03.2011 13:41



Цикъл
от две поредни изложби живопис на Тони Тодоров- „Лястовиците” и „Гостуване при Афродита”- еротично изкуство

                                                 Мястото:        Галерия „АСТРИ”, ул. „Цар Самуил” 34, София Дата и час:   Откривания: „Лястовиците”- 15 март, вторник, от 18 часа.  „Гостуване при Афродита”- 7 април,четвъртък.                                                                                                                                                                          Изложбите са от 15 март до 19 април, 2011.
    Представител на сюрреалистичното, „фентъзи” направление в съвременната живопис, Тони Тодоров показва плода на двете си години, прекарани в Кипър. И ако съществува в съзнанието ни образа на художника, изоставил всичко и поел след призванието си, то неговия прототип е именно този художник. В двете си слеващи една след друга изложби, разделени условно на пейзажни композиции и еротични, Тони Toдоров предлага на познавачите на неговото творчество и неизкушените изобилие от сюжети и теми за размисъл- за майсторството в живописването, за смисъла на изкуството и живота изобщо. Споделянето на художника е пълно- от миговете на щастие до най-тъмните и ревниво пазени от нас кътчета на подсъзнанието: „... имах пълната свобода да рисувам и да разгледам острова. На тази малка земя в Средиземно море попих духа на планината и морето. Разглеждайки природата с учудване открих, че много елементи, които рисувах преди по фантазия с мисълта, че създавам собствен модел на несъществуващи форми, тук ги видях в действителност. Усещането е като предчувствие за срещата с един свят, в който може би някога съм бил. Преди да дойда тук си дадох сметка, че десет години съм прекарал в София, нещо което противоречи на авантюристичния ми дух. Всъщност това е най-дългия период, който прекарвам на едно място. Попадайки на острова, по чисто авантюристичен начин, почувствах, че това е мястото, което ще ме излекува от синдрома на остър хроничен недостиг на духовна енергия.Светлината тук,  наистина е различна. Тук сякаш видях нови цветове и се опитах да ги пресъздам в картините си... Картината „Лястовиците” е най-прекия израз на това също така ново усещане. В действителност вярвам, че във вселенски аспект се случва нещо, което кара хората да насочват душите си към изгрева на една нова сила.         Еротичния цикъл е едно приземяване, както към материалния аспект на човека, така и в преносен смисъл човешката връзка и корени със земята. Целостта на духовната сила е връзката между небесното и земното. Чисто реалистичния подход е да подчертае натуралистичната, неподправена и чиста връзка на тялото със земята. Цветовата гама е подбрана със същата цел. Мисля, че в този смисъл добре ще си коренспондират двете изложби. Разходка в духовното и телесното и тяхната сплав.”



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ulian
Категория: Изкуство
Прочетен: 3426081
Постинги: 1531
Коментари: 191
Гласове: 1808