Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
06.06.2013 09:24 - Тест с казуси по ЖЕ (журналистическа етика)
Автор: ulian Категория: Други   
Прочетен: 1191 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.11.2013 08:25



Тест с казуси по ЖЕ (журналистическа етика)

      Поради това, че винаги съм държал на етиката и публичноста (етика + публичност = прозрачност) изчаках с публикуването на част от теста по журналистическа етика. Беше ми казано, че резултатите ще ми бъдат изпратени за проверка и оценка, но това не се случи до 5.6.2013. Тогава отправих писмено запитване. Сега публикувам отговора.
       Смятам, че този отговор ми дава основание да публикувам част от теста по ЖЕ (до VІІІ-ми въпрос) ако някой имажелание безплатно да получи пълния тест, може да ми се обади. Ю.М.


ВЪПРОСИТЕ:

"Привет, уважаеми дами и господа!

Трима от колежаните - Наско, Диди и Диляна - ми се обадиха, че са предали дипломните си работи, свързани с ТВ репортьорството.

Във връзка с това искам да Ви запитам кога е назначена защитата им и къде ще се състои?

Вторият ми въпрос е свързан с тестовете по журналистическа етика. Ако колежаните са ги направили кога мога да се заема с проверката и оценяването им?

С най-добри пожелания: Ю.Митев". 5.6.2013.


ОТГОВОРЪТ:
"При бъдещи ангажименти към колежа, ще бъдете уведомен своевременно.
ЧПК "София" ". 6.6.2013.

РЕШЕНИЕТО:
ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЯМАМ АКТУАЛНИ АНГАЖИМЕНТИ КЪМ ЧПК "София" И МОГА ДА ПУБЛИКУВАМ ТЕСТА ПО ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ЕТИКА, СЪСТАВЕН ОТ МЕН, ЗА ВСЕОБЩО ПУБЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ.

Тест по "Журналистическа етика"
Тема: Журналистът и властта.

Казуси по журналистическа етика.

Постановка на казуса и проблем.

І. Вие работите като телевизионен репортьор в провинциална теливизия. Работите над предаване за корупция в правоохранителните органи (съд, полиция, прокуратура). Имате документи, които доказват корупция, снимки със скрита камера, свидетелски показания, записани на видео. Когато материалът е готов, монтиран и приет за излъчване Вие сте извикани при главния редактор, който Ви обяснява, че подготвения материал няма да се излъчи в ефир,  защото са звънили от МВР и са заплашили, че ако материалът бъде излъчен ще отнемат лицензията на тази телевизионна компания.

Вашите действия.

А. Забравяте за темата и на следващия ден спокойно започвате видеозаписи по друга тема.

Б. Обещавате, че  няма да излъчите темата, но въпреки това я включвате в програмата и я излъчвате.

В. Заплашвате, че ще преминете на работа при конкурентите, ако не излъчат материала.

Г. Опитвате се да убедите главния редактор, че материала е правдив, всичко в него е вярно и ако не го излъчите ще има отлив на зрители и по-малко реклама. Ако се стигне до реално отнемане на лицензия, то ще направите шумен съдебен процес, който отново ще бъде реклама за вашата телевизия.

Д. Вашият вариант......

 

ІІ. Управителят на Софийска област се среща с жителите проблемно село, разположено близо до София, което не иска депото за отпадъци да бъде на неговото землище. Вие и Ваши колеги ТВ журналисти от централните медии го съпровождате за да отразите срещата. Когато се връщате към София Управителят предлага персонално само на Вас и Вашия екип, да се отбиете в скъп ресторант и да обядвате заедно. Казва Ви, че е готов там допълнително да сподели с Вас пред камера изключително интересна и полезна информация. Масата е сервирана, сметката е предварително платена, а Вие и Вашият екип сте наистина гладни-прегладнели.

Вашите действия

А. Обяснявате на Управителя на областта, като цитирате точки от Кодекса на българските журналисти, че журналистът не трябва да обядва за сметка на властите и си тръгвате заедно с целия екип.

Б. Обяснявате му, че имате още много работа и трябва да правите снимки, като му давате твърди доказателства (план-графика за снимките ви за този ден, подписан от вашия шеф), извинявате се любезно и си тръгвате само с камермена, а на останалите казвате, че могат да присъстват на обяда, като им давате предварително уговорения знак да запишат  да диктофон разговорите от срещата.

В. Приемате предложението, беседвате с Управителя, публикувате критични материали за срещата, а стойността на обяда – две Ваши месечни заплати, внасяте по сметка на дом за деца сираци за благотворителни цели.

Г. Приемате поканата, спокойно обядвате, наистина научавате интересни подробности, които включвате в материала.

Д. Вашият вариант......

 

ІІІ. Във Вашия град пристига известен политик от опозицията, на който Вие лично, като човек симпатизирате Планирате да го поканите в предаване, което се излъчва пряко в ефир. От сигурни и проверени източници научавате, че това може да навреди както на Вас, така и на телевизията в която работите (Вас могат да Ви уволнят, а телевизията  - да отнемат лиценза). Как ще постъпите?

А. Каните го в предаването защото знаете, че той е много добър оратор и източник на интересни новини.

Б. Каните не само него, но и негови местни опоненти от управляващата партия и ги оставяте да спорят при минимална ваша намеса като водещ.

В. Не го каните в ефир и споделяте защо не го каните, като пускате телефонния запис със заплахите по Ваш и на ТВ компанията  адрес.

Г. Каните го, но се стремите да не засягате пряко остри политически теми, понеже сте го поканили в предаване, посветено на културни теми.

Д. Вашият вариант е: ......

 

ІV. Във вашия град стават многобройни демонстрации при поредните масови уволнения на работници от закрити предприятия. Властите ви молят да не излъчвате репортажи за да не нагнетявате обстановката в условията на икономическа криза.

Вашите действия:

А. Вие излъчвате острокритичен материал, защото страната ври и кипи от стачки и митинги и няма как това да се скрие. А за икономическата криза считате, че властите сами са виновни със своите некомпетентни решения.

 Б. Вие не показвате материали от това какво става в града, защото наистина считате че обстановката не трябва да се нагнетява, а кризата е световна и местните власти не са виновни.

В. Вие правите огромен репортаж, който действително разкрива наболели проблеми и предлага решения като давате думата както на представители на официалната власт, така и на представители стачния комитет, но не един след друг, а по различно време.

Г. Вашият вариант е:........

 

V. Получавате от свои източници точна и проверена информация, че нашето правителство се готви в близките 24 часа да обяви война на съседна страна. Вашите действия са:

А. Веднага излъчвате тази информация, като предизвиквате широка дискудия по повод на действията на официалните власти, които могат да доведат до най-различни негативни последствия за народа, като разбирате, че трябва да изпреварите властите за да намалите както последствията, така и да повдигнете собствения си журналистически рейтинг.

Б. Вие не излъчвате тази информация в ефир защото държавните интереси за Вас са по-важни от задълженията Ви на журналист да информирате обществото.

В.Правите смели опити да се срещнете с военния министър или премиер-министъра, но и двамата лично, в телефонен разговор Ви отказват среща, понеже Вие считате, че по телефона не е възможно до обявите за какво точно искате да се срещнете с тях. Чак след това решавате да публикувате материалите.

Г. Търсите среща с който и да е от членовете на правителството, но успявате да се срещнете само министъра на земеделието, понеже лично го познавате и се мъчете да докажете, че страната не трябва да започне военни действия но не срещате разбиране от него. След тази среща решавате да дадете гласност на сведенията, с които разполагате.

Д. Вашият вариант е:......

 

Тема Журналистът и аудиторията

VІ. В редакцията звънят ваши зрители и се оплакват, че общинското жилище, в което живеят (но плащат символичен месечен наем) е в окаяно състояние - покривът тече и се разрушава, няма електричество и канализацията е запушена. Възлагат големи надежди, че намесата на телевизията ще помогне за решаване на техните лични проблеми. В дневната си програма вие вече имате два телевизионни репортажа на подобни теми.

Вашите действия:

А. Казвате на човека, който звъни, че това не е вашата тема и го съветвате да се обърне към съответните служби в общината.

Б. Убеждавате редактора, че трябва да изпратите снимачен екип (репортер и видеооператор) защото на хора, които са наши зрители не трябва да се отказва, макар да разбирате, че този сюжет с нищо няма да дапринесе за разнообразяване на предаването пък и едва ли ще помогне на обитателите на този дом.

В. Обяснявате на този, който звъни, че вече е много късно за пращане на екип, тъй като до излъчване на предаването остават само 30 минути и вие няма да можете да излъчите видеозаписите. Съветвате пострадалите да се обърнат към съответните служители в общината, като съобщавате техните имена и служебни телефони на пострадалите.

Д. Вашият вариант е:......

 

VІІ. Окръжният съд във вашия град, на последното свое съдебно заседание признава за виновни и наказва с лишаване от свобода заради изнасилванедве лица от мъжки пол и цигански произход, които са изнасилили българка.

А. В новинарски репортаж вие  прочитате част от присъдата и съобщавате имената на насилниците, подчертавате това, че са цигани, а жената е българка. Няма какво да го криете - и без това в текста на присъдата всичко е казано съвсем ясно.

Б. Говорите че двама мъже са изнасилили жена.

В. Мимоходом споменавате, че жената е била изнасилена от двама роми.

Г. Казвате, че българка е била изнасилена от двама мъже.

Д. Предложете свой вариант на действие.

 

VІІІ. За ваше предаване, посветено на криминални теми вие правите акнета на тема "Често ли ви лъжат на улицата". Няколко души от запитаните Ви отгорарят с фраза от типа "Неотдавана  една циганка ме излъга на улицата. Но какво да се прави - лъжлив народ са циганите".

А. Вие изобщо не включвате подобни синхрони в сюжета, защото разбирате, че подобно изказване е плод на ксенофобия и вие може да бъдете обвинени в нарушаване на Етичния кодекс на журналистите.

Б. Вие включвате този синхрон в сюжета на предаването като зад кадър обяснявате, че измамата и престъплението нямат националност, но припомняте българските пословици, че "Заради Илия намразил и Свети Илия" и, че "Не казват мишката, а казват мишките".

В. Включвате всички подобни синхрони, с които разполагате - това е мнението, които гражданите са споделили с Вас и няма защо да го криете - именно това е мнението на улицата. Циганите например също не крият презрителното си отношение към българите.

 

Д. Вашият вариант е: ...

ІХ. Вие работите над сюжет за реформите в образователната система. Еден от вашите интервюирани, който е беща на здраво дете казва „Аз не искам моето дете да се учи заедно с деца-инвалиди. Аз не обичам бавноразвиващи се деца и не крия своето отношение към тях. Ако моето дете учи заедно с такива, то ще започне да изостава във своето развитие, ако направят тази реформа”.
Вашите действия:
А.Вие оставяте този синхрон в сюжета, понеже смятате, че той отразява реално мнението на много родители към подобен вид образование.
Б. Вие оставяте този синхрон, но при монтажа изрязвате думите „бавноразвиващи се деца”.
В. Вие не включвате този синхрон в сюжета, понеже считате, че това изказване е дискриминационно и обидно за аудиторията.
В. Вие не включвате този синхрон в сюжета за да не обидите бавноразвиващите се деца и децата-инвалиди и техните родители.
Г. Вие включвате този синхрон и го повтаряте още веднъж като го съпровождате с коментарии на експерти за недопустимостта на дискриминация  при децата.
Д. Предлагате ваш вариант...

Х. В едно от училищата във вашия град избухва пожар. Има много жертви сред учащите се и учителите. Вие преглеждате видеозаписите и разбирате, че имате ужасно шокиращи кадри на загинали в пожара.
Вашите действия:
А. Излъчвате в ефир всичко, което са записали Вашите видеооператори. Градът и неговите жители трябва да са информирани подробно за всичко, което се е случило. Това не е този случай, в който трябва да бъдат пазени техните и на ръководството на града нерви. Тъкмо тези шокиращи кадри трябва да разбудят заспалото обществено мнение и да ускорят наказването на онези, които са виновни за тази трагедия. Освен всичко друго това силно ще покачи и рейтинга на Вашето предаване.
Б. Вие не само излъчвате в ефир тези  шокиращи кадри, но и се договаряте с другите телевизии, които са ваши конкуренти, да покажат и те Вашият материал, който им предоставяте безплатно.
В. Вие не само че не излъчвате тези кадри, но и се опитвате да се договорите с колегите и от другите медии за това, че в тази ситуация не трябва да се усилва напрежението и да не се стремим да гоним рейтинг.
Г.Предлагате ваш вариант...

ХІ. От своите източници Вие узнавате, че учениците във вашия град използват две лекарства, които се продават свободно без рецепта, но като се смесят се получава силен наркотик. Вие снимате сюжет за този проблем, като желаете да алармирате гражданите за подобна опасност, но по време на снимки разбирате, че ако кажете в ефир имената на лекарствата неволно ще им направите реклама. Ако пък не съобщите кои са тези лекарства материалът ви ще изглежда фалшив и неубедителен.
Вашите действия:
А.По време на предаването вие съобщавате имената на лекарствата и показвате как са опаковани. Вашата работа е да информирате за проблема и опасността, а не да мислите дали това ще се възприеме адекватно от гражданите.
Б. Не споменавате търговските наименования и опаковката на тези лекарства, като ги заменяте със словосъчетанието „медицински препарати”.
В. Давате този пример, но посочвате, тези лекарства с други търговски наименования, под които те не се продават в аптечната мрежа на вашия град.
Г. Мъчите се да убедите медицинските власти в града да забранят продажбата без рецапти на тези лекарства.
Д. Прекратявате снимките на този сюжет.

ХІІ. Автомобилна авария. Вие с вашия оператор сте дошли първи,  дори преди пътната полиция на мястото на произшествието. Никой не е загинал, но има тежко пострадали. Жената-шофьор, която е нарушила правилата е леко травмирана, плаче и моли да не я снимате.
Вашите действия:
А. Вие снимате всичко, включително в крупен план и лицето на тази жена, и го излъчвате, защото тя е виновницата за това тежко пътно-транспортно произшествие и това ще дисциплинира другите шофьори, когато са зад волана.
Б. При излъчването вие леко замъглявате (маскирате) лицето на жената за да не се вижда пряко нейната физиономия, но подробно съобщавате, кои са участниците в аварията.
В. Снимате аварията само в далечни планове, а съвсем кратък коментар прави лекарят на бърза помощ, докато качват ранените в линейката, а подробни коментарии вземате от служителите на пътната полиция.
Г.Предлагате ваш вариант...

ХІІІ. Снимате сюжет за стачка на работниците в машиностроителен завод, който държавата се мъчи да продаде на неизвестна, регистрирана в офшорна зона фирма. Човекът, който е избран за председател на стачния комитет ви дава интервю и ви показва  (а на вас дава и копия) документи които разкриват злоупотребите на директора и главния счетоводител на завода. Когато сюжетът е почти готов този човек ви звъни и ви моли да не го излъчвате в ефир тъй като той и семейството му са били заплашени с убийство, ако  покажат в ефир това, което той е разказал.
А. Вие излъчвате интервюто така както е защото сте направили това интервю по негова молба и пред останалите стачници, като считате, че те могат да защитят своя колега. Показвате всичко така както е, защото смятате, че в противен случай репортажът би бил безполезен.
Б. Махате синхроните с неговото изказване, показвате други епизоди от стачката, но с Ваш преразказ на това, което сте чули от него.
В. Въобще  не съобщавате за никаква стачка по време на предаване.
Г.Излъчвате материала в ефир, като предварително се договаряте със стачния комитет, че по  време на предаването ще заявите, че ако пострада председателят или някой от членовете на стачния комитет – вие лично и с помощтта на цялата редакция ще продължите журналистическото розследване и това няма да свърши добре за ръководството на завода.
Д.Предлагате ваш вариант...

ХІV. Кметът на града е арестуван, като е обвинен в корупция. След определено време е пуснат под гаранция.  Следствените действия с него обаче продължават. Този човек иска да дойде при Вас и да получи ефирно време, в което да разкаже за това, че по време на следствието над него, прокуратурата е нарушавала законите.
Вашите действия:
А. Вие не каните бившия кмет и не му давате думата, понеже не желаете излишно да усложнявате отношенията си с прокуратурата.
Б. Вие не каните бившия кмет, понеже се страхувате да не бъдете обвинен, че пречите на съда и следствието, като се опитвате да им влияете.
В. Вие предоставяте ефирно време 5 минути в най-късната емисия, на бившия кмет да каже всичко онова, което си е намислил и го излъчвате без коментар и без редакторска намеса.
Г. Вие каните бившия кмет да се изкаже, но го предупреждавате че изказването му ще бъде на предварителен запис, който ще е прегледан от юристите на телевизията за да преценят те дали  няма да бъдат нарушени законите.
Д. Вие каните не само Вашите юристи, но и адвокатите на подсъдимия и по тяхна молба  се съгласявате да изрежете някои от синхроните, които според неговите адвокати, могат да му навредят по време на съда.

ХVІІ. Звънат Ви сътрудници на ТВУ (Трудово възпитателно училище за непълнолетни престъпници). Те ви разказват пред камера как дачалникът на ТВУ се гаври с осъдените непълнолетни. Започвате и журналистическо разследване в ТВУ, което завършва успешно. Правите „ударен материал”, който редакцията ще излъчи в най-гледаното време. Но Ви звънят служителите от ТВУ и ви молят да не излъчвате техните изказания. Заплашили са ги с уволнение, а те имат семейства.
Вашите действия:
А. Вие излъчвате предаването с всички синхрони. Сътрудниците на ТВУ нямат право да мълчат за тези безобразия, които стават там. Вие също смятате, че не може да криете подобна информация. Още повече когато тя е трикрпатно проверена.
Б. Вие не излъчвате материала, защото  жалеете служителите, наясно сте, че тях ще ги уволнят, началникът ще се отърве само с лека уплаха, а в ТВУ всичко ще си остане така, както е било и преди.
В. Вие излъчвате сюжета, но закривате лицата на служащите с квадратчета и изменяте гласовете им. Сюжета явно губи от остротата и достоверността си, но Вие снемате от плещите си отговорността за вашите респонденти.
Г. Вие изрязвате най-неудачните места от синхроните, предаването явно губи и решавате въобще да не го излъчвате.
Д. Предлагате ваш вариант...

ХVІІІ. Във вашия град дава концерт световна рок звезда, който е известен със непредсказуемите си постъпки и с това, че не обича журналистите. Вие имате твърда договорка с неговите продуценти, че той ще даде само на вас ексклузивно подробно интервю след концерта. Дори по негово искане основните въпроси са изпратени предварително и са одобрени. След концерта артистът категорично отказва да ви даде интервю.
А. Вие разбирате, че той е много уморен, с право не обича журналистите, поради това след кратък размисъл тръгвате да правите анкета сред зрителите на току-що проведения концерт.
Б. Снимате пристигането на звездата, подготвянето на естрадата, част от концерта, имате архивни кадри и правите предаването като разказвате за нарушената договорка и придружавате всичко това с язвителни коментарии – нека зрителите да знаят колко ненадежден и капризен е техния рок идол.
В. Отивате в хотела, където е отседнал и се мъчите да се видите с него, да се опитате да намерите общ език и да вземете макар и не подробно, но все пак някакво интервю. Знаете, че зрителите ценят всяка негова дума и ще са доволни дори на две изречения от него.
ХІХ. Вие водите икономическо предаване и имате рубрика за журналистическо разследване на дейността на голям бизнесмен. Установявате, че  в неговите предприятия редовно се нарушава трудовото законодателство - заплатите на работниците не се изплащат с месеци, използва се труда на работници без договори, а онези които се оплакват са или заплашвани, или уволнявани. вашето предаване е готово за излъчване, но ръководителят на отдел "Реклама" във вашата телевизия Ви съобщава, че този бизнесмен е един от сериозните рекламодатели и настоява тази част от предаването да не се излъчва.
Вашите действия:
А.Вие сте съгласни Вашият главен редактор и ръководителя на отдол "Реклама" сами да решат съдбата на тази част от предаването.
Б. Вие считате, че това е вътрешна цензура, натиск върху вас и браните своя сюжет, независимо от това дали ще ви уволнят или не.
В. вие сте готови да браните своя сюжет върху който сте хвърлили доста сили и време, но с  разума си чувствате, че парите от рекламата са и вашата заплата.

ХХ. Вие правите предаване в което има телевизионен сюжет за големите чуждестранни търговски вериги. Един от менажерите на такава фирма Ви предлага много пари (подкуп) за да не показвате и да не споменавате въобще тяхната фирма.
Вашите действия:
А. Прибирате парите и снимате сюжета в други магазини на големите вериги. Такива магазини в София има предостатъчно. Сюжетът се получава едновременно и критичен и качествен.
Б. Отказавете подкупа, като обяснявате, че вие не сте продажен журналист и засягате в предаването всички фирми без изключение.
В. Отказвате сумата и не снимате магазините за да разбере той, че предложената сума е обидно малка.
Г. Вашият вариант.
ХХІ. Ръководството на едра индустриална фирма Ви възлага да оглавите нейния отдел "Връзки с обществеността".  Предлагат Ви два пъти по-голяма заплата от тази, която обикновено се дава на началниците в тази сфера, като същевременно не възразяват Вие да съвместявате работата на ВО и журналист.
Вашите действия са:
А.Вие се съгласявате и се опитвате да вършите едновременно и двете работи. Знаете, че Вашата основна сила е журналистиката и не искате да се откажете от подобна дейност.
Б. Вие подавате молба за напускане като журналист и започвате да работите единствено като началник на отдел ВО. Разбирате, че двете работи са принципно несъвместими.
В. Отказвате се защото чувствате, че в това предложение има нещо некоректно и освен това считате, че журналистиката е Вашето призвание и възможностите Ви в нея далеч не са изчерпани.
Г. Вашият вариант е:
ХХІІ. Фирма за перилни препарати Ви предлага да станете нейно рекламно лице. Става дума за рекламиране на нов прах за пране.
Вашите действия:
А. Вие решително им отказвате. Считате, че за тази цел трябва да бъдат привлечени професионални актьори, а не журналисти. Участието на журналист в подобни клипове би Ви лишило от авторитет пред Вашите зрители - напомняте им дори случая с Гарелов, който загуби доверието на аудиторията при далеч по-невинни участия в ТВ игри.
Б. Вие принципно сте съгласни, но отговаряте, че трябва да обсъдите |Вашето участие в такъв клип с ръководството но телевизията, в която работите.
В. Вие не сте съгласни да рекламирате прах за пране, но сте съгласни да се включите в социална реклама, насочена към призив за закупуване на лекарства за болни от рак деца.
ХХІІІ. Ръководството на Вашата телевизия Ви поставя пряка задача да покажете опозиционен политик в неблаговидна позиция и да изрежете всички синхрони, в които хората се изказват в негова подкрепа.
Вашите действия:
А. Вие се съгласявате веднага, защото искате да продължите работата си в тази телевизия.
Б. Вие водите преговори да не изпълните тази задача и сте съгласни да подадете молба за напускане заради несъгласие с подобен стил на ръководство.
В.Вие правите обективен материал за дейността на този политик, пускате го в ефир и със страх очаквете реакцията на ръководството, като се надявате "да ви се размине".
Г. Вашият вариант е:
ХХІV. При съобщаване на вечерните новини, колега от Вашата телевизия допуска груба фактологическа грешка.  Вие сте вътре в темата и знаете кава точно специфична грешка е допуснал този колега.
Вашите действия:
А. На сутрешната планьорка (заседание на редакцията) Вие съвсем коректно, пред всички, показвтате на колегата си каква грешка е допуснал и дори давате съвет как могат в бъдеще да се избегнат подобни грешки.
Б. Нарочно издебвате момент когато с колегата сте сами и на 4 очи обсъждате грешката му. Стараете се никой друг от редакцията да не чуе Вашия разговор.
В. Съобщовате за грешката устно на главния редактор.
Г. Считате, че не е Ваша работа нито да учите, нито да докладвате за колегите си и забравяте за случая.
Д. Вашият вариант е:
ХХV. В резултат на политически натиск конкурентна телевизия се оказва пред банкрут и в близките няколко дни ще съобщи, че прекратява работата си.
Вашите действия.
А. Вие не разказвате за тези събития в ефир, тъй като смятате че това е конкурент и в неравната борба за зрители справедливо е загубил.
Б.Вие обективно и без да вземате страна разказвате за случилото се, като предоставяте в ефир думата на ваши колеги конкуренти и на властите.
В. В ефир пускате неутрални сюжети за станалото, но подписвате протестно писмо до властите по повод на свободата на информация.
Г. Призовавате в ефира всички Ваши колеги журналисти да поддържат протестите против несправедливото закриване на Вашия конкурент.
Д. Вашите действия са:





Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ulian
Категория: Изкуство
Прочетен: 3426081
Постинги: 1531
Коментари: 191
Гласове: 1808