Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
09.11.2012 07:51 - „КИТАЙСКИ ИМПРЕСИИ”
Автор: ulian Категория: Други   
Прочетен: 1506 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.11.2012 07:52



КИТАЙСКИ ИМПРЕСИИ
Традиционна Китайска Живопис и Калиграфия. Самостоятелна изложба на Станчо Станев
image


 8 – 22 ноември


 Това е поредната, двадесет и четвърта самостоятелна изложба на Станчо Станев.Той е известен с изключителните си успехи, като майстор по традиционни китайски бойни изкуства. Станев е дълбоко уважаван гост на най-престижните световни турнири, проведени в родината на това бойно изкуство. Само за последните 3-4 години, той донесе от Китай 19 медала от участията си, като 15 от тях са златни.

 Майстор Станчо Станев е един от малкото хора, които в Китай наричатМайстор на Петте Съвършенства”, заради големите му постижения в пет вида високо ценени традиционни изкуствабойно изкуство, лечебно изкуство, калиграфско изкуство, живописно изкуство и словесно изкуство. Във всяко от тях той непрекъснато доказва себе си и се стреми към все по-добри постижения. Заради уменията си в лечебното изкуство е познат далече извън пределите на България. Често участва в различни симпозиуми и конгреси в Китай, където представя достиженията си. Станев е автор и преводач на повече от 25 книги в областта на традиционната китайска култура.

 С настоящата си самостоятелна изложбаКитайски импресии”  майстор Станев представя уменията си в областта на традиционната китайска живопис и калиграфия. Показват се работи в основните жанрове – „планини и води”, „хораицветя и птици”. Зад външната красота на изображението можете да откриете закодирана дълбока философска мъдрост и знание. В работите се забелязват и знаците на традиционната символика, характерна за източният начин на мислене и отношение към света.

Картините на майстор Станев съчетават няколко вида изкуствоЖивописните изображения са умело допълнени с изящно изписани  калиграфски надписи и специално изработените и гравирани червени печати, произведения на резбарското изкуство. Червеният печат има важна роля в китайските изобразителни изкуства. Той е като точката при завършването на изречението. Сложи ли китайският майстор печата върху картината, значи тя вече е готова за показване.

 Майстор Станев представя тази своя изложба със специално енергизирани от него картини пред почитателите си в България и я посвещава на всички българи в тази изключително важна за човечеството годинагодината на Прехода към ново, по-високо измерение.

Надява се с тази си изложба да помогне на всички търсещи и жадуващи за промяна българи.

 




Тагове:   Станчо Станев,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ulian
Категория: Изкуство
Прочетен: 3415334
Постинги: 1531
Коментари: 191
Гласове: 1808